شورای اسلامی در گذر زمان(1)

ساخت وبلاگ

به نام خداوند بخشنده ومهربان

سالهاست از تاسیس شوراهای اسلامی می گذرد ولی باز همیشه به ذهن انسان اینگونه تبادر می کند که نو است .جدید است وانگار عمری ندارد .البته در مسایل اجتماعی ، فرهنگی واقعا عمر کوتاهی است .

هنگامی که در بستر تاریخ غور می کنیم متوجه می شویم به نوعی شورا در اعسار وزمانهای مختلف تاریخی سابقه داشته ودر بین مردم مستمرا کار کرد فعالانه داشته است وحتی در دوران پهلوی تحت عنوان هایی مانند انجمن شهر و.... وجود داشته هرچند در روستاها این سیستم به نحوی دیگر رواج داشته وعموما شورای ریش سفیدان به صورت غیر رسمی فعال بوده وکدخدا به عنوان عامل اجرایی فعالیت می نموده است .

 در دوره بعد از انقلاب با توجه به ایجاد نهادهای انقلابی ، تقریبا به نوع منظم توسط جهاد سازندگی شوراهای اسلامی روستاها تشکیل وفعالیتهای خوبی انجام دادند.

جهاد سازندگی خود یک نهاد انقلابی موثر در تمامی زمینه های عمرانی و...  بود که در داخل روستاها فعالیت های بسیار مفیدی آن هم در مدت زمان کمی انجام می داد .نمونه واقعی یک نهاد چابک،فعال ومردمی که در اسرع وقت با ورود به موضوعات مختلف وبا جلب نظر وحمایت مردم کار ها را به سامان می رساند.

 شورای اسلامی روستا به واسطه اعتماد مردمی واقبال وتایید مسئولین ونوع فعالیت شوراها که عام المنفعه واکثرا اوقات رایگان وبا انگیزه های معنوی ونیز کمک به آبادانی روستا انجام می شد نمونه پیشرو وموفق در عرصه خدمات رسانی به  مردم بود.

امروزه با ایجاد نهاد دهیاری ذیل شوراهای اسلامی سعی شده تا با ایجاد در آمد از روستا وانجام پروژهای عمرانی! هم خلاء مدیریت مستمر در روستا وهم استقلال مالی روستا فراهم گردد ولی تجربه چدین ساله این نهاد که نسبتا موفق هم بوده در زمینه جذب در آمد چندان موفق نبوده و متاسفانه در جاهایی که سعی بر در آمد زایی بوده به نوعی به مردم واقعی روستا اجحاف گردیده است، فی المثل در روستایی 50 خانواری که اکثر روستاهای محروم را در بر می گیرد به لحاظ در آمد پایین مردم وشرایط ویژه روستا اجرای برخی از عوارض مصوب در آنجا نه تنها امکان پذیر نیست بلکه مردم را دچار مشکل خواهد نمود همچنانکه در زمینه اخذ پروانه بنیاد محترم مسکن با مطالبه چند میلیونی وحتی چند ده میلیونی جهت ارائه پاسخ استعلام ودر دنباله آن با مطاله وجه عوارض  توسط دهیاری مردم به نوعی در فشار و... قرار می گیرند

پرداخت این مبالغ برای افراد غیر بومی که با اضافه ثروت خود اقدام به خرید ملک در روستا یا حواشی آن می نمایند چندان مهم نیست وحتی در مواردی با پرداخت وجوه مازاد نسبت به اخذ مجوزهای مربوطه اقدام می نمایند .

زمانی به نمایندگی از گروهی از دهیاران محتر در سازمانی پیرامون همین موضوعات بحث داشتیم که مسئول محترمی فرمودند ما پول اجرای پروژه را بدهند سرکوه قاف هم که باشد پروژه اجرای می کنیم. بسیار متاسف شدم زیرا اصلا با اصول انقلاب که یک موردش توجه به محرومین بود در تناقض وحتی در تضاد است. 

امید وارم با رویکرد دولت جدید وتوجه بیشتر به مردم رویه های سابق اصلاح وتوجه به مردم روستا خصوصا محرومین بیشتر گردد.

+ نوشته شده در یکشنبه چهاردهم آذر ۱۴۰۰ ساعت 11:55 توسط ابراهیم دهقان  | 

آبادانی روستا-دهیاری شاه تقی...
ما را در سایت آبادانی روستا-دهیاری شاه تقی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : dehyari-shahtagi2o بازدید : 133 تاريخ : دوشنبه 25 بهمن 1400 ساعت: 2:13